Ambassadörskap och ungas perspektiv

Alla är vi med och påverkar vår plats. Platsen kan vara där vi bor, arbetar, besöker eller bara som vårt hjärta klappar lite extra starkt för.

Det vi säger, skriver, visar och uttrycker om vår plats får ringar på vattnet och det gäller både positiva som mindre positiva saker. Som Mariannelundare, oavsett om man bor eller verkar här, är alla en del av platsens utveckling och nu vill vi kroka arm med dig för att få ännu mer positiv utveckling att ske på platsen.

Redan 1998 skapades ett dokument som kallades Mariannlundsviljan, med många kreativa, roliga, spännande och nu också genomförda idéer. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men viljan att utveckla platsen är vi övertygade om finns kvar. Därför bjöd Emilkraften hösten 2022 in till ett möte för att diskutera hur alla kan vara med och påverka Mariannelunds utveckling framåt -hur man blir en ambassadör för sin plats.

Vid en träff med ca 70 invånare arbetades det fram saker som ansågs viktiga för att Mariannelund med omnejd ska vara ett samhälle där man vill fortsätta bo, leva och verka. Det många lyfte var att vi måste få ungdomarna, som är vår framtid, mer engagerade i samhällsutvecklingen och bli stolta invånare. Detta ledde till att Emilkraften i samarbete med Leader, Furulundsskolan och Placebrander höll en workshop med alla åttondeklasser på skolan där de fick berätta om vad de tycker är bra med eller något som saknas i Mariannelund. De fick också tänka sig in i hur Mariannelund kan se ut i framtiden. Detta ska föras vidare till kommunens beslutsfattare.

Läs foldern Ambassadörskap i pdf-format här

Om du vill spara ner vår folder, högerklicka på "Ambassadörskap" ovan och välj "spara länk som".

 Jordbruk och landsbygdsutveckling - Europeiska kommissionen (europa.eu)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår