Upptäckartur i Smålands natur

Emilkraften har fått medel av Leader Astrid Lindgrens Hembygd för att genomföra ett arbete för att inspirera boendeanläggningar, organisationer och personer som har ett intresse av cykelturism. 

Syftet med projektet är att föra ihop boendeanläggningar och stuguthyrare med olika aktörer inom outdooraktiviteter, främst cykling, och att skapa intressanta produkter som går att marknadsföra och sälja. Dessa ska vara gränsöverskridande och till olika målgrupper. Projektet vill lyfta fram och visa på att vi verkligen är en region som har många typer av cykling och olika cykelprodukter med bred variation, vackra vyer, bra teknisk standard och seriösa aktörer.

Målet med projektet är ett nytt nätverk mellan cykelklubbar, boendeanläggningar och andra aktörer i de tre kommunerna.

Ett evenemang inom cykling som marknadsförs.

Ett nätverk för att främja cyklingens utveckling i projektets upptagningsområde med representanter från de tre kommunerna Eksjö, Hultsfred och Vimmerby.

Projektet genomförs i samverkan med besöksnäringsorganisationerna i Eksjö, Hultsfred och Vimmerby kommuner.

Den första nätverksträffen genomfördes den 7 mars 2022 och där hade vi olika föreläsare som gav tips om hur man kan tänka när man ska ta emot cykelturister på sin anläggning. Vi hade också besöka av Johan Delfalk från Smålands Turism och Oskar Lind från Regkon Kalmar län som berättade om cyklingen och den potential som finns inom cykelturismen.

I oktober hade vi nästa träff som var en workshop om hur man hittar sin målgrupp och kan göra när det gäller paketering av cykelprodukter. Christina Thorstensson från Tjugoettkonsulten ledde oss genom dagen.

Nästa träff som kommer att handla om hur man kan göra sina egna digitala dykelrundor är planerad till slutet januari/början februare 2023.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår