Upplevelseskogen

Nu är Upplevelseskogen invid Filmbyn klar. Vi har tagit hänsyn till de naturvärden som finns när vi har byggt parkourbanan, filmkulisser, grillplats och poesitavlor. En spännande interaktiv app med ”augmented reality” finns nu tillgänglig att ladda ner till sin smartphone.

Tanken med Upplevelseskogenär att den ska vara ett komplement till Filmbyns Smålandsutställning och att man ska kunna stanna här längre. Här vill vi inspirera till lek, ge utlopp för skapande men även till rekreation. Skogen är fylld med innehåll, precis som i en film. Här finns lekmiljöer, ljud- och ljusinstallationer, parkourbana för både stora och små, filmkulisser för eget skapande och en ”sakletarjakt” via en augmented reality-app som du laddar ner i din smartphone innan du börjar leta. Det finns en grillplats som också kan användas som en scen och där har det under pandemiåret hållits olika utomhusmöten. Här finns dessutom en unik turistinformation i form av våra besöksnäringsholkar som är specialdesignade fågelholkar med QR-koder där du hittar till olika Småländska kommuners besöksnäring. Glasriket har en fågelholk i glas, Jönköping en tändsticksask, Värnamo en stol och Hultsfred en gitarr.

Galleri

Se fler bilder

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår