Inspelningsplatser

Filmerna om Emil i Lönneberga spela­des in i Vimmerby, Rumskulla, Katt­hult(Gibberyd) och i Mariannelund med omnejd på 1970-talet. Detta skapade en stor stolthet hos Mariannelundsborna och vi kände att vi har en historia som vi ville berätta. Med bakgrund av detta så sökte vi medel för att sätta upp 13 olika skyltar vid inspelningsplatserna från Emilfilmerna och filmerna om Barnen i Bullerbyn som ock­så spelades in i grannskapet. Skyltarna innehåller förutom text och bild QR-koder med olika filmer där statister, skå­despelare och ortsbor berättar sin alldeles egen historia från inspelningarna. Länk till filmklipp från en inspelningsplats

En vision för Emilkraften var att företagare skulle kunna etablera någon form av verksamhet med skyltarna som en del av sin affärsidé. Ett antal år senare uppfylldes den visionen genom att Cykla i Filmlandskapet Småland etablerade sin verksamhet med guidade turer till olika platser och där skyltarna har en central roll vid flera av turerna.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår