2022-11-17

Vill du vara med och påverka Mariannelunds utveckling?

Mariannelund - vår plats på jorden

Alla är vi med och påverkar vår plats. Platsen kan vara där vi bor, arbetar, besöker eller bara som vårt hjärta klappar lite extra starkt för.

Det vi säger, skriver, visar och uttrycker om vår plats får ringar på vattnet och det gäller både positiva som mindre positiva saker.

Som Mariannelundare, oavsett om du bor eller verkar här, är du en del av platsens utveckling och nu vill vi kroka arm med dig för att få ännu mer positiv utveckling att ske på platsen.

Redan 1998 skapades ett dokument som kallades Mariannelundsviljan, med många kreativa, roliga, spännande och nu också genomförda idéer. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men viljan att utveckla platsen är vi övertygade om finns kvar.

Den 15 november 2022 bjöd vi in er invånare för att diskutera hur just DU är och kan vara med och påverka Mariannelunds utveckling framåt - hur du blir en ambassadör för din plats.  
Kvällen leddes av Placebrander AB som har specialiserat sig på platsattraktion leder oss genom processen. Lokalen fylldes och det kom mellan 60-70 personer som med mycket stor energi och intresse deltog i diskussionerna om hur vi kan utveckla och känna stolthet över vår hembygd!

I ett samarbete med Furulundsskolan i Mariannelund och Placebrander bjöd vi in alla åttondeklassare till en workshop den 12 september

Vi ser fram emot att tillsammans med våra ungdomar forma en ljus och lovande framtid för Mariannelund, där varje röst räknas och varje individ kan känna stolthet över sin bygd.

Emilkraften vill bygga en stark gemensam grund och förstärka stoltheten över Mariannelund genom att omfamna alla de positiva aspekter som gör vår bygd speciell. Genom att inkludera våra ungdomar i utvecklingen, strävar vi efter att ge dem en känsla av delaktighet och en plattform att uttrycka sina idéer. Vi hoppas att detta engagemang kommer öka deras förståelse och tro på vår samhällsstruktur och demokrati.

Vår slutgiltiga målsättning är att Mariannelund ska förbli en attraktiv plats där människor i alla åldrar och från alla bakgrunder vill bo, leva och arbeta. Genom denna satsning strävar vi efter att bygga en stark stolthet och en vilja att vara en aktiv del i vår bygds framtid. 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår