Från Snickerboa till 3D-skrivare

Ett digitalt seminarium som arrangeras av Emilkraften och Filmbyn Småland. Seminariet handlar om hur vi kan verka och leva hållbart på landsbygden. Hur kan vi ta med oss Emil i Lönnebergas entreprenörskap in i framtiden? 

14 november 2021 kl 15.00-17.30

Konferencier Patric Engqvist  tar oss med genom eftermiddagens program

  • Pigge Werkelin och Allan Larsson, företagande som utgår från landsbygden, om hållbar-hetsprojektet Trafikplan Gotland.
  • Lisa Halling-Aadland Kreatör//Producent som driver egna bolaget Beatnik med sin amerikanska fru sedan 2014 inom content creation & production. Bor på en liten gård mellan Oskarshamn och Västervik men jobbar med kunder både i Stockholm och olika delar av Europa och USA.
  • Naturturismföretagaren Marcus Eldh om hur man använder naturen som sin ”produkt” med fokus på svensk natur och vilda djur.
  • Nicklas Hemansson driver omvärldstjänsten NomoFomo (No More of Missing Out) och är framtidsspanare åt tidningen Dagens Media. Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Människans kompetens mäts utifrån tre superkrafter: Kommunikation, kreativitet och empati. Reklamen är död och spegelvärlden är ett faktum. Dina Ray-Bans AR-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett. Hur kan alla som lever, driver företag och jobbar på landsbygden utnyttja teknikrevolutionen och försäkra sig om att bli en vinnare i framtiden? Den x får du chansen att åka tidsmaskin och uppleva en dag år 2049 – så du kan fatta rätt beslut redan i dag. Mediepionjären Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. I dag driver han omvärldstjänstenNomoFomo (No More of Missing Out) och är framtidsspanare åt tidningen Dagens Media. Det betyder att han har synat en halv miljon nyheter, trender, studier och uppfinningar för att förstå vart världen är på väg. Under den här föreläsningen bjuder Nicklas på de absoluta guldkornen – nutida innovationer som formar framtiden ur ett kommunikations-, affärs- och kreatörsperspektiv. Dessutom har han tagit hjälp av ett tiotal svenska futurister, innovatörer och entreprenörer för att kunna ge en mångfacetterad bild av hur världen kommer att fungera om 28 år –och vilka nycklar och verktyg som krävs för att överleva robotarna. 
  • Jocke Johansson, vd Astrid Lindgrens Vimmerby AB om ny satsning och planer för framtiden och som är övertygad om att engagemang och energi är a och o för att kunna genomföra dem.

Anmälan till Robert Glader: robert.glader@emilkraften.se 
Finansierat av Leader Astrid Lindgrens hembygd 

Genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa 

Samarbetspartners Science Park och Filmbyn Småland


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår