Här kan du hitta bioprogrammet!

 

Filmsektionen

Emilkraften är huvudman för projektet Barnfilmbyn – ett småländskt centrum för berättarkonst inom rörliga bilder med utgångspunkt ifrån Astrid Lindgrens verk. Man har ett nära samarbete med KAiM och har numera också bildat en filmsektion. Filmsektionen blir Videvox nya samarbetsparter och tar ett lokalt ansvar för biografens vidareutveckling.

I filmsektionen ingår givetvis maskinisten Gunnar Sand, men också Barnfilmbyns projektledare Anna Mellergård samt en handfull representanter från samhällets kulturföreningar med samlad kompetens inom film, teknik och marknadsföring. En viktig förutsättning är att dessa aktiva medlemmar även är beredda att arbeta praktiskt. Föreningslivet är starkt i Mariannelund, där de aktiva ofta lägger ner ett stort engagemang och många ideella arbetstimmar. Det finns nu en grupp som brinner för uppgiften att visa film och driva biografen. På sikt är planen att, med inspiration från Metropolbiografen i Eksjö, engagera ett antal unga volontärer till biografen. Sjuorna på Furulundsskolan har under året varit på studiebesök på Metropol i eksjö och låtit sig inspireras till att vara med rent praktiskt i biografvisningarna.

 

Målsättning
Mariannelunds biograf ska bli en kulturell mötesplats och med ett utökat utbud ska bion kunna erbjuda en berikande kulturell upplevelse kring filmen. Biografen blir också en viktig del av den satsning på turismen som sker kring barnfilmen och Astrid Lindgrens filmer.

Filmsektionens målsättning är att öka antalet filmvisningar på Mariannelunds biograf, från knappt 30 till 66 visningar per år. Med tanke på att verksamheten tidigare varit begränsad till höst och vår samt det faktum att i princip alla arbetsuppgifter, från marknadsföring och biljettförsäljning till filmvisning och städning, utförts av en enda person bedöms målsättningen vara realistisk i den nya organisationen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår