Kalas i Upplevelseskogen


En stor del av Mariannelunds kulturhistoria är inspelningarna av filmerna om Emil i Lönneberga som tilldrog sig i trakten i början av
70-talet.

I december är det 50 år sedan första Emilfilmen hade premiär!
Den 14 november firar vi Emils namnsdag, Astrid Lindgren födelsedag, ostkakans dag och Fars dag!

Därför bjuder vi in till
Kalas i Upplevelseskogen utanför Filmbyn Småland i Mariannelund den 14 november 10.00 till 14.00!

En MARKNAD med närproducerade produkter kommer att gå av stapeln med olika saker till försäljning såsom, honung, fårskinn och annat ull-hantverk, livsmedel, trähantverk, smidesprodukter, textilhantverk, UF-företag och mycket mera.

Det kommer att vara lokala FÖRFATTARE på plats som säljer sina böcker.

Vi får besök av SMÅLANDS HUSARER som Emil gestaltade i en av filmerna, de kommer att rida runt och visa upp sina fina hästar. Inspelningen av scenen "Smålands husarer går till attack” gjordes i vår trakt, närmare bestämt på ängarna vid Skurusjön där Emil på hästen Lukas anföll gökottefirarna från Hultsfred.

Kyrkans BARNKÖR kommer och underhåller med sånger från Emilfilmerna och andra filmer.

HASSE P som många känner igen rösten på, han jobbar till vardags på radio P4 Jönköping, kommer att vara vår konferencier. Haaae P kommer att intervjua statister, som var med i Emilfilmerna på 70-talet, och andra spännande personer under dagen.

Filmbyn Småland har under dagen fri entré.

Programtider:

Kl 10-14 Marknad med lokalproducerade produkter. Scouterna bakar pinnbröd. Fri entré till utställningen på Filmbyn. Lokala författare finns på plats i Filmbyn för att visa och sälja sina böcker.
10.15-10.40 Kyrkans barnkör sjunger visor ur Astrid Lindgrens filmer
11.00-11.30 Uppvisning Smålands Husarer
11.30-11.50 Statister från Emilfilmerna intervjuas
11.50-13.00 Intervjuer av lokala författare
13.00-13.15 Utdelning av Mariannelund samhällsförenings Emil och Ida-pris

Avgift: Kostnadsfritt

Kalaset i Upplevelseskogen arrangeras i samarbete med Filmbyn Småland och genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa och Eksjö kommun.


 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår